Krovne folije

Prodajni program zaštitnih folija obuhvaća širok spektar specijaliziranih folija za upotrebu na objektima i različitim krovnim konstrukcijama.

Folije imaju ključnu ulogu u zaštiti zgrada od vremenskih utjecaja i doprinose ugodnoj klimi u stambenim prostorima. Osim poboljšanja energetske učinkovitosti, omogućuju dugotrajnu i učinkovitu zaštitu objekata od kondenzacije, prodora vode i pregrijavanja zraka.

Parne brane

Parna brana potpuno sprječava prolazak vlage kroz konstrukciju objekta. Time se sprečava da vlaga koja se generira u prostoru zbog različitih aktivnosti prodire dublje u krovište i izolaciju te uzrokuje kondenzaciju. Zbog ugradnje parne brane, objekt ne ventilira, stoga je ventilacija važna. Pravilnom ugradnjom i izvedbom detalja produljujemo životni vijek objekta.

Glavna svrha je spriječiti ulazak pare i vlage u izolaciju i time produljiti životni vijek same izolacije. Posebna pažnja se treba posvetiti izvedbi detalja. Smanjuju toplinske gubitke objekta. Naravno, ugrađuju se na unutarnjoj, toplinskoj strani izolacije.

Parne brane

Parna brana usporava i kontrolirano regulira prolazak vodene pare kroz građevinsku konstrukciju koja graniči s grijanim i negrijanim prostorom, odnosno s vanjskim zrakom. I ovdje je važna izvedba detalja.

Parna brana djelomično sprječava prolazak vodene pare. Zbog svoje strukture, folija još uvijek omogućuje disanje konstrukcije i ravnomjerni prolaz vodene pare. U ovom slučaju para može prolaziti u toplinsku izolaciju koja se suši kako prema van, tako i prema unutra. Pri ugradnji parne brane moramo odabrati pravilnu kombinaciju brane i izolacije kako bismo poboljšali klimu unutar objekta.

Paropropusne folije

Paropropusne krovne folije imaju važnu ulogu kao sekundarni pokrov u zaštiti krovne konstrukcije. Štite toplinsku izolaciju i samu zgradu od vlage koja bi mogla prodrijeti ispod površine krovnog pokrova. Osnovna karakteristika paropropusne folije je da propušta vodenu paru iznutra prema van u ventilacijski zračni sloj krova, a da se pri tome ne narušava vodonepropusnost krovne konstrukcije prema unutra.
Omogućavaju prolazak vodene pare iz toplinske izolacije. Na taj način smanjuju mogućnost kondenzacije vlage. Važna je propusnost folije za vodenu paru, koju označava faktor Sd i trebala bi biti što niža.
Također je važna UV postojanost folije, posebno tijekom faze pokrivanja krova i zaštite kuće od kiše kada još nema krovnog pokrova.

Galerija

Imate upite? Želite ponudu?

Kontaktirajte nas! Naši savjetnici će vam pomoći u donošenju ispravne odluke pri kupnji.