Bitumenski krovovi

Bitumenska krovna obloga je počela ubrzano koristiti kao pokrov za krovove početkom prošlog stoljeća. Osnovna sirovina bitumen osigurava nepropusnost za vodu, otpornost na vremenske uvjete, vatru i mehanička opterećenja te dimenzijsku stabilnost.

Bitumenska krovna obloga najprije se koristila na ravnom krovu ili krovovima s vrlo niskim nagibom, a nakon Drugog svjetskog rata počele su se proizvoditi i bitumenske krovne ploče, tj. bitumenske šindre.

Bitumenska krovna obloga s posipom u trakama je vrlo svestrani pokrov koji ne zahtijeva održavanje. U građevinarstvu se često koristi za pokrivanje ravnih krovova na stambenim zgradama, kućama, industrijskim objektima itd. Bitumenski trak s posipom se zavari na različite podloge bez vijaka ili čavlanja. Time se osigurava potpuna vodonepropusnost krova. To je jedna od najpouzdanijih opcija za ravne krovove.

Na kosim krovovima najčešće se koristi bitumenska šindra, iako se mogu koristiti i bitumenski trakovi. Najveća prednost bitumenske šindre je mala težina, od 3 kg/m2 pa nadalje, pa je pogodna za razne vrste objekata poput kuća, nadstrešnica, vrtnih kućica ili garaža. Zbog male težine posebno je prikladna za adaptaciju krova. U nekim slučajevima je moguće postaviti je i preko postojeće krovne obloge. Također se bitumenska šindra može postaviti na različite oblike krovova s različitim nagibima, od 3° do 90°, i može se koristiti i za prekrivanje neravnih površina.

Bitumenska šindra je dostupna u različitim oblicima, od pravokutnih do više-straničnih, ima različite dimenzije i boje koje ne blijede s godinama. Također, postavljanje bitumenske krovne obloge je iznimno jednostavno. Ovisno o proizvođaču i kvaliteti bitumenske šindre, moguće je dobiti i 25-godišnje jamstvo na bitumenske šindre.

Dobavljači

Isola
Isola šindre su izrađene na nosaču od staklenih vlakana. Položene na drvenu krovnu površinu, osiguravaju siguran i funkcionalan krov tijekom više desetljeća! Kombinacija stakloplastike i gustog, fleksibilnog bitumena omogućuje da proizvod bude snažan i istovremeno vrlo fleksibilan. Velike samoljepljive površine s posebnim jakim ljepilom osiguravaju trajan i vodootporan krov. Pomoću pritiska i topline, Isola bitumenske šindre čvrsto se lijepe i uspješno odolijevaju olujama i kiši. Kameni posip pruža zaštitu od UV zračenja i mehaničkih opterećenja.

Katalog Isola bitumenska šindra

Tegola Canadese
Bitumenska šindra prisutna je na slovenskom i hrvatskom tržištu već vrlo dugo i zadržala je važan udio među svim krovnim materijalima. Upotreba bitumenske šindre izuzetno je pogodna za raznolike krovove, jer se iz osnovnog djela može oblikovati najzahtjevnije oblike i pokriti sve nagibe od najmanjih (3°) do vertikalnih (90°). Zbog toga je za raznolike krovove ekonomična u usporedbi s drugim krovnim materijalima, jer nema potrebe za dodatnim elementima koji su uvijek vrlo skupi i često čine veći trošak od troška svih osnovnih krovnih elemenata.

Katalog Tegola Canadese

Fragmat
FRAGMAT je vodeći ponuđač širokog proizvodnog programa i rješenja na području toplinske izolacije, hidroizolacije, površinskog grijanja i ambalaže na slovenskom tržištu.

Katalog Fragmat

Galerija

Imate upite? Želite ponudu?

Kontaktirajte nas! Naši prodajni savjetnici će vam pomoći u donošenju ispravne odluke pri kupnji.