Krovovi od opeke

Krovna opeka ima višestoljetnu tradiciju na krovovima slovenskih kuća. Krovni crijepovi od opeke izrađeni su od prirodnog materijala – gline, koji pruža ljepotu i toplinu objektu. Oni su ekološki prihvatljivi proizvodi koji osiguravaju kvalitetan i udoban boravak.

Glina je materijal koji tijekom cijelog životnog vijeka može apsorbirati i otpustiti vlagu, zbog čega se može tvrditi da krov pokriven glinenim crijepom diše. Površina crijepa može biti prirodna (pečena glina), engobirana ili glazirana – sjajna engoba. Bojni sloj se nanosi na sirovi crijep prije pečenja i zatim se zajedno s crijepom peče u peći.

Budući da je opečni crijep potpuno prirodna, ima sposobnost zadržavanja vlage i kasnijeg otpuštanja. To je određena prednost u usporedbi s nekim pokrovima od drugih materijala, jer na donjoj strani crijepa ne dolazi do kondenzacije.

Kupnja opečnih crijepova u osnovi ovisi o nagibu krova. Opečeni crijepovi su prikladni za pokrivanje nagiba od 10 stupnjeva i više. Međutim, važno je znati da je za svaki model i niski nagib propisan poseban krovni nosač, koji se naziva folija, budući da folija mora osiguravati vodonepropusnost krova pri vrlo niskim nagibima.

Krovovi pokriveni opečnim crijepom su otporni na UV zrake, kiseline i baze, nezapaljivi su i otporni na smrzavanje. Ne zahtijevaju nikakvo održavanje i imaju dug vijek trajanja. Opečeni crijepovi imaju vijek trajanja do 100 godina i potpuno se mogu reciklirati.

Dobavljači

ERLUS
ERLUS krovni crijep je prirodni proizvod koji zahtijeva vrijeme: od dobivanja keramične mase, pečenja crijepa do njihovog pakiranja na palete prođe otprilike 30 dana. Crijepovi također moraju zadovoljavati visoke zahtjeve. Trebaju štititi krov od kiše i vjetra. Moraju biti stabilni i zadovoljiti brojne standarde. Sva ta kriterija ERLUS ispunjava visokotehnološkim proizvodnim metodama i bogatim iskustvom njihovih suradnika.

Katalog Erlus

TONDACH®
nudi brojna rješenja za krovove u novogradnji i obnovi. To je prirodni opečni crijep koja naglašava kvalitetu, estetiku, funkcionalnost i trajnost.

Katalog Tondach Cjenik Tondach

CREATON
osigurava kvalitetu na koju se možete osloniti. Sa svojim iskustvom i tradicijom dužom od 130 godina, cilj je oživjeti tržište i oduševiti vas kao kupca novom kulturom krova.

Cjenik Creaton

BRAAS
Izbor krova utječe na mnoge kriterije. Traže se najviši standardi kvalitete, postavlja se pitanje individualne estetike i, naravno, povoljne cijene. Braas keramičke crijepove također su poznate na hrvatskom tržištu po svojoj izvrsnoj kvaliteti i sofisticiranim oblicima.
Tvrtka Bramac je generalni uvoznik Braas krovova.

Katalog BRAAS

Galerija

Imate upite? Želite ponudu?

Kontaktirajte nas! Naši prodajni savjetnici će vam pomoći u donošenju ispravne odluke pri kupnji.