Sika

Ravne krovne površine svakodnevno su izložene opasnim vremenskim uvjetima te se s vremenom mogu oštetiti i propasti. One su najkritičnije područje zgrade koje štiti korisnike i unutrašnjost od opasnosti. Stoga je važno odabrati dobro materijal za ravni krov, imati dobar dizajn i kvalitetno postavljanje kako bi bilo dugotrajno. Potrebno je odabrati odgovarajuću hidroizolaciju za ravne krovove i toplinsku izolaciju. Sikini krovni sustavi ne samo da su izdržljivi na vjetrove, kišu, snijeg, tuču i druge vremenske uvjete, već su i rezultat desetljeća stručnog znanja i podrške.

S Sikinom cjelovitom ponudom proizvoda za ravne krovove dobit ćete učinkovit, međusobno usklađen sustav za ravne krovove. Možete birati između različitih sustavnih rješenja navedenih u nastavku.

SIKA PVC KROVNE HIDROIZOLACIJSKE FOLIJE

Sirowa osnova Sikaplan® hidroizolacijskih folija od umjetnih masa je meki polivinilklorid (PVC-P). Ovisno o području primjene, Sikaplan® recepturi dodaju se aditivi koji poboljšavaju zaštitu od različitih okolišnih i vremenskih utjecaja. Osim toga, hidroizolacijske folije opremljene su s unutarnjim nosačem, kao što je poliesterska tkanina ili staklena vlakna.

Ovisno o namjeni, možete birati između sljedećih PVC folija:
Sikaplan® G/VG
(slobodno polaganje, mehaničko pričvršćivanje)
Sikaplan® U (slobodno polaganje, mehaničko pričvršćivanje)
Sikaplan® SGK (lijepljenje ili slobodno polaganje, mehaničko pričvršćivanje)
Sikaplan® SGmA (slobodno polaganje)
Sikaplan® RV-s (samoljepljiva)

SIKA FPO KROVNE HIDROIZOLACIJSKE FOLIJE

Ravni krovovi danas se već dugo ne smatraju samo jeftinim alternativnim rješenjem. Oni predstavljaju naprednu arhitekturu usmjerenu prema budućnosti, funkcionalan način gradnje i ekonomičnost usmjerenu prema održivosti. Sarnafil® polimerne folije za krovove na osnovi FPO uvijek su pravi izbor jer pružaju optimalnu usklađenost odgovarajućih krovinskih sustava koji su dugoročno testirani i pružaju prilagođena rješenja. Sarnafil® hidroizolacijska folija za krovove je legura umjetnih masa visoke kvalitete i fleksibilnih poliolefina (FPO).

Ovisno o namjeni, možete birati između sljedećih FPO folija:
Sarnafil® TS/TS-E
– unutarnje ojačanje od staklenih i poliesterskih vlakana.
Sarnafil® TG  – kao umetak koristi se koprena od staklenih vlakana obavijena umjetnom masom.
Sarnafil® TG Felt PS – donji laminirani sloj od poliesterskih i staklenih vlakana omogućuje izravno površinsko lijepljenje na EPS/PUR.

SIKA FPO folije

SIKA TEKUĆE MEMBRANE (LAM)

Tekuća membrana (LAM) je monolitni premaz na bazi tekućine, pogodan za različite hidroizolacije i krovne obloge. Premaz se stvrdnjava formirajući gumu sličnu elastičnu vodootpornu membranu i može se nanositi na različite podloge, uključujući asfalt, bitumen i beton.

Tekuća hidroizolacija s LAM membranom je popularan izbor koji je ekonomičan i idealan za izložene krovove s mnogo složenih detalja i proboja.

Sikalastic proizvodi za tekuću hidroizolaciju uključuju:
Sikalastic®-810 – PUR temeljni premaz za tekuće membrane
Sikalastic®-851 – Tekuća poliuretanska/poliurea hibridna membrana
Sikalastic®-8800 – Čista poliurea tekuća membrana
Sikalastic®-8850 – Kemijski otporna membrana od poliuree, nanosi se raspršivanjem

SIKA MEMBRANE NA BAZI BITUMENA

Bitumen se široko koristi u građevinarstvu zbog svojih izvrsnih hidroizolacijskih svojstava. Bitumenske membrane su idealne za hidroizolaciju različitih vrsta krovova, podruma, podzemnih konstrukcija, mostova i drugih objekata.
Sikina bitumenska membrana predstavlja tanki sloj nepropusnog materijala koji je potpuno pričvršćen na površinu. To je fleksibilni sistem koji može održavati svoju vodonepropusnost bez pucanja.

SIKA TOPLOTNA IZOLACIJA KROVA

Toplotna izolacija je jedna od najvažnijih komponenti krovnog sistema jer stvara ugodno okruženje u zgradi, štiti je od vrućine i hladnoće, istovremeno pomažući u smanjenju troškova grijanja i hlađenja. Važnost toplotne izolacije se u posljednje vrijeme povećala, posebno zbog promjene izolacijskih standarda širom svijeta koji postavljaju veće zahtjeve za toplinsku otpornost građevinskih konstrukcija kako bi se smanjio gubitak energije za grijanje ili hlađenje.

Izolacijski materijali koji se koriste u sistemima ravne krovne konstrukcije moraju imati visoke toplotne karakteristike, ali i adekvatne mehaničke osobine kako bi mogli podnijeti opterećenja. Takve karakteristike imaju i Sikatherm proizvodi.

SIKA DODACI I OPREMA ZA KROV

Dodaci za krov su važni sastavni dijelovi za dovršetak krovne konstrukcije. Potpuni i potpuno kompatibilan asortiman komponenti sistema za ravne krovove omogućuje pouzdanu pripremu i učinkovitu izvedbu detalja. Krovni alati koje distribuira Sika podržavaju sigurnu, brzu i pouzdanu montažu proizvoda.

Dodaci za krov uključuju odvode, bočne odvode i sigurnosne oblive, parne brane, ljepila trake, kutnike, elemente za prolaz kroz krov, sigurnosne sustave, elemente za gromobran itd.

Galerija

Imate upite? Želite ponudu?

Kontaktirajte nas! Naši prodajni savjetnici će vam pomoći u donošenju ispravne odluke pri kupnji.